Mensen eten dat je ook aan je huisdier kan geven

09 Jun 2023

Mensen eten dat je ook aan je huisdier kan geven

Uw huisdier mag van alles eten wat u eet. Ondanks dat het vaak wordt afgeraden om uw huisdier menseneten te geven, zijn er veel voedingsmiddelen die u kunt delen. Voordat u deze items aan uw huisdier geeft, is het raadzaam om uw dierenarts te raadplegen om een ​​groepevenwichtig dieet te vinden dat geschikt is voor uw huisdier.

Waarom zou je menseneten aan je huisdier geven? 

Er zijn veel redenen waarom u uw huisdier menseneten kunt geven. Hoewel het afhangt van de leeftijd, het ras en de algemene gezondheid van het dier, kunnen sommige menseneten helpen bij het geven van extra energie aan je huisdier. Soms hebben huisdieren een smaakontwikkeling die menseneten lekker vinden. Bovendien kunnen sommige menseneten voordelen bieden, zoals extra proteïne of een lager vetgehalte.

Wat zijn de voordelen van menseneten voor huisdieren? 

Er is een aantal voordelen als het gaat om het geven van menseneten aan huisdieren. Ten eerste is het goedkoper. Als u een beperkt budget heeft, kunt u kiezen voor goedkopere producten die u aan uw huisdier kunt geven. Ten tweede kunnen sommige menseneten extra voordelen voor uw huisdier bieden, zoals extra proteïne, extra vitaminen en mineralen, een lager vetgehalte of een hogere voedingswaarde. Ten slotte kunnen sommige voedingsmiddelen voor mensen helpen bij het verlichten van allergieën en andere gezondheidsproblemen bij huisdieren.

Wat kan je huisdier niet eten?

Ondanks dat de meeste menseneten veilig kunnen worden gegeten door huisdieren, zijn er enkele voedselgroepen die schadelijk kunnen zijn. Deze omvatten:

- Chocolade: Chocolade is schadelijk voor huisdieren, omdat het cafeïne en theobromine bevat.

- Voedsel dat is verrijkt met cafeïne of alcohol: deze ingrediënten kunnen schadelijk zijn voor uw huisdieren.

- Uien, knoflook of sjalotten: deze ingrediënten kunnen giftig zijn voor huisdieren.

- Xylitol: dit zoetstofmiddel kan schadelijk zijn voor huisdieren.

- Noten: Noten, zoals amandelen, pinda's en walnoten, kunnen schadelijk zijn voor huisdieren.

Conclusie

U kunt uw huisdier voordelen bieden door voedsel te geven dat u zelf eet. Hoewel de meeste voedingsmiddelen voor mensen veilig zijn voor huisdieren, is het belangrijk om voedingsmiddelen te vermijden die cafeïne, alcohol, xylitol of bepaalde noten bevatten. Als u twijfelt over welk voedsel uw huisdier kunt geven, is het raadzaam om uw dierenarts te raadplegen om een ​​groepsevenwichtig dieet te vinden dat geschikt is voor uw huisdier.